Muutoksia sairausajan palkanmaksuun ja vanhempainvapaan palkalliseen jaksoon

Sairausajan palkanmaksaja vaihtuu 1.1.2019 alkaen

Vakuutuskassan jäsenten sairausajan palkan maksaminen siirtyy Vakuutuskassasta palkanlaskentaan (Silta Oy) 1.1.2019 alkaen. Sairausajan palkka maksetaan normaalin palkanmaksun yhteydessä. Sairausajan palkka näkyy jatkossa palkkalaskelmalla.

ABB Oy on ohjeistanut esimiehiä lääkärintodistusten toimittamisesta Silta Oy:lle. Tuntipalkkaisten osalta muutos koskee 17.12.2018 alkavaa palkkajaksoa. Kuukausipalkkaisten osalta muutos on voimassa  joulukuun sairausajan palkoista lukien.

 

Muutoksen myötä kokoaikatyötä tekevälle työajantasaamislisä kertyy jatkossa palkallisen sairauspoissaolon ajalta palkanlaskennassa ns. työajantasaamisraha-kertymään. Aikaisemmin Vakuutuskassa on maksanut sairausajan palkan (=täydennyspäivärahan) huomioiden työajantasaamislisän.

 

Vanhempainvapaan palkallinen jakso

Äitiys-, isyys- ja vanhempainrahaa haetaan kuten ennenkin joko sähköisesti Kelan asiointijärjestelmässä tai täyttämällä paperihakemus Vakuutuskassalle. Silta Oy maksaa vanhempainvapaan palkallisen jakson, joka näkyy palkkalaskelmalla.

ABB:n vakuutuskassalla on käytössä sähköinen Iris-asiointipalvelu

Iriksen kautta pääset hakemaan korvauksia helposti, ja hakemusten ja liitteiden lähettäminen on turvallisempaa kuin normaalia sähköpostia käyttäen (hakemusten lähettämistä ei suositella sähköpostitse).

Pääset käyttämään Iristä kun pyydät ensin lupaa liittyä Irikseen. Pyynnön voit lähettää seuraavasti:

  • Mene osoitteeseen https://abb.omasairauskassa.fi
  • Kirjaudu Suomi.fi -palveluun omilla pankkitunnuksillasi
  • Vie omat tietosi ja laita rasti kohtaan ”Annan sairauskassalle luvan perustaa minulle profiilin Iris-asiointipalveluun. Hyväksymällä tämän sairauskassa liittää sinut sähköiseen korvauksenhakupalveluun.”

 

Pyynnön jälkeen kassalle tulee hyväksymispyyntö ja tunnukset avataan. Kun tunnukset on avattu, saat sähköpostiisi viestin Iris-palvelun käyttäjätunnuksen avaamisesta (kannattaa tarkistaa myös roskaposti). Mikäli et saa viestiä vuorokauden aikana (arkipäivinä), voit käydä kokeilemassa Irikseen kirjautumista.

Mikäli olet jo ottanut Iriksen käyttöön