Terveystalon ajanvarauksessa huomioitavaa

Pääkaupunkiseudulla on Terveystalolle tapahtuvassa ajanvarauksessa ilmennyt haasteita.

 

Sekaannusten välttämiseksi on tärkeää huomioida ajanvarauksessa puhelimitse se, että kassan jäsen ilmoittaa kuuluvansa ABB:n vakuutuskassaan ja Terveystalolle ilmoittautuessa näyttää Kela-kortin kääntöpuolta, jossa on teksti ”Työpaikkakassa Arbetsplatskassa 12705”. Näin meneteltäessä ajanvaraus onnistuu ja Terveystalo laskuttaa vakuutuskassaa sopimuksen mukaisesti ja mahdollisen omavastuun osalta kassan jäsentä.

 

Nettiajanvarauksessa kassan jäsenen tulee valita kohta ”Yksityisasiakas” niin lasku ohjautuu vakuutuskassaan.

 

Jos käynnin aiheena on laboratorio- tai radiologinen tutkimus ja henkilöllä on ABB Työtervey-den lähete, jossa on leima ”Laskutus: ABB Oy Työterveys, PL 85, 00381 Helsinki” niin näissä tapauksissa ei kassan jäsenyyttä tarvitse osoittaa Kela-kortilla vaan Terveystalo laskuttaa ABB Oy Työterveyttä lähetteessä mainittuun osoitteeseen.

ABB:n vakuutuskassalla on käytössä sähköinen Iris-asiointipalvelu

Iriksen kautta pääset hakemaan korvauksia helposti, ja hakemusten ja liitteiden lähettäminen on turvallisempaa kuin normaalia sähköpostia käyttäen (hakemusten lähettämistä ei suositella sähköpostitse).

Pääset käyttämään Iristä kun pyydät ensin lupaa liittyä Irikseen. Pyynnön voit lähettää seuraavasti:

  • Mene osoitteeseen https://abb.omasairauskassa.fi
  • Kirjaudu Suomi.fi -palveluun omilla pankkitunnuksillasi
  • Vie omat tietosi ja laita rasti kohtaan ”Annan sairauskassalle luvan perustaa minulle profiilin Iris-asiointipalveluun. Hyväksymällä tämän sairauskassa liittää sinut sähköiseen korvauksenhakupalveluun.”

 

Pyynnön jälkeen kassalle tulee hyväksymispyyntö ja tunnukset avataan. Kun tunnukset on avattu, saat sähköpostiisi viestin Iris-palvelun käyttäjätunnuksen avaamisesta (kannattaa tarkistaa myös roskaposti). Mikäli et saa viestiä vuorokauden aikana (arkipäivinä), voit käydä kokeilemassa Irikseen kirjautumista.

Mikäli olet jo ottanut Iriksen käyttöön