Laitosmaksuun korotus 20.6.2022 alkaen

ABB:n vakuutuskassan hallitus on kokouksessaan 13.9.2022 päättänyt alentaa vakuutettujen vakuutusmaksua määräajaksi.

 

Vakuutusmaksua alennetaan 1,4 %:sta 1,05 %:iin, koska vuoden 2022 tuloksesta olisi ollut tulossa ylijäämäinen. Alennettu vakuutusmaksu on voimassa tuntipalkkaisten osalta palkkakaudet 21 – 26 ja kuukausipalkkaisten osalta ajalla 1.10.2022 – 31.12.2022. Kuntoutustuella ja osatyökyvyttömyyseläkkeellä olevien vakuutusmaksu ajalta 1.10.2022 – 31.12.2022 hyvitetään jälkikäteen.

 

Määräajan jälkeen vakuutusmaksu on jälleen 1,4 % palkasta.

 

Vakuutuskassan sääntöjen mukaan hallitus voi taloudellisen tilan niin vaatiessa alentaa tai korottaa vakuutusmaksua määräaikaisesti enintään 25 %.

 

Tiedoksi ja selvennykseksi: Vakuutuskassan uusien sääntöjen muutoksen myötä muuttuivat myös muutamat käsitteet. Esim. jäsen → vakuutettu, jäsenmaksu → vakuutusmaksu. Uudet säännöt ovat voimassa 20.6.2022 alkaen ja niihin voi tutustua kassan nettisivuilla kohdassa ”Kassan säännöt” ja ABB Insidessa.

ABB:n vakuutuskassalla on käytössä sähköinen Iris-asiointipalvelu

Iriksen kautta pääset hakemaan korvauksia helposti, ja hakemusten ja liitteiden lähettäminen on turvallisempaa kuin normaalia sähköpostia käyttäen (hakemusten lähettämistä ei suositella sähköpostitse).

Pääset käyttämään Iristä kun pyydät ensin lupaa liittyä Irikseen. Pyynnön voit lähettää seuraavasti:

  • Mene osoitteeseen https://abb.omasairauskassa.fi
  • Kirjaudu Suomi.fi -palveluun omilla pankkitunnuksillasi
  • Vie omat tietosi ja laita rasti kohtaan ”Annan sairauskassalle luvan perustaa minulle profiilin Iris-asiointipalveluun. Hyväksymällä tämän sairauskassa liittää sinut sähköiseen korvauksenhakupalveluun.”

 

Pyynnön jälkeen kassalle tulee hyväksymispyyntö ja tunnukset avataan. Kun tunnukset on avattu, saat sähköpostiisi viestin Iris-palvelun käyttäjätunnuksen avaamisesta (kannattaa tarkistaa myös roskaposti). Mikäli et saa viestiä vuorokauden aikana (arkipäivinä), voit käydä kokeilemassa Irikseen kirjautumista.

Mikäli olet jo ottanut Iriksen käyttöön