Muutoksia etuuksiin 1.5.2018

Edustajiston kokous on 19.4.2018 päättänyt seuraavista sääntömuutoksista 1.5.2018 lukien:

 

1) Lisäetuutena korvataan enintään 3000 e / kalenterivuosi seuraavista lääkärin määräämistä tutkimuksista: laboratoriotutkimukset, patologian alaan kuuluvat tutkimukset (sis. näytteenotto) sekä valohoito (silloin kun se on myös sairausvakuutuslain mukaan korvattavaa).

2) Magneettitutkimuksesta ja muista radiologisista tutkimuksista korvataan korvataan 80 %. Korvauksen enimmäismäärä on 3000 e kalenterivuodessa.

3) Hammashoidon lisäetuutena korvataan enintään 200 e kalenterivuoden aikana annetuista hoidoista.

4) Eroavustus maksetaan myös jäsenelle, joka eroaa kassasta siirtyessään osittain varhennetulle vanhuuseläkkeelle ja jää kokonaan pois työstä.

Tarkemmat tiedot muutoksista kassan säännöissä.

ABB:n vakuutuskassalla on käytössä sähköinen Iris-asiointipalvelu

Iriksen kautta pääset hakemaan korvauksia helposti, ja hakemusten ja liitteiden lähettäminen on turvallisempaa kuin normaalia sähköpostia käyttäen (hakemusten lähettämistä ei suositella sähköpostitse).

Pääset käyttämään Iristä kun pyydät ensin lupaa liittyä Irikseen. Pyynnön voit lähettää seuraavasti:

  • Mene osoitteeseen https://abb.omasairauskassa.fi
  • Kirjaudu Suomi.fi -palveluun omilla pankkitunnuksillasi
  • Vie omat tietosi ja laita rasti kohtaan ”Annan sairauskassalle luvan perustaa minulle profiilin Iris-asiointipalveluun. Hyväksymällä tämän sairauskassa liittää sinut sähköiseen korvauksenhakupalveluun.”

 

Pyynnön jälkeen kassalle tulee hyväksymispyyntö ja tunnukset avataan. Kun tunnukset on avattu, saat sähköpostiisi viestin Iris-palvelun käyttäjätunnuksen avaamisesta (kannattaa tarkistaa myös roskaposti). Mikäli et saa viestiä vuorokauden aikana (arkipäivinä), voit käydä kokeilemassa Irikseen kirjautumista.

Mikäli olet jo ottanut Iriksen käyttöön