Muutoksia etuuksiin 1.5.2016

Edustajiston kokous on 19.4.2016 päättänyt seuraavista sääntömuutoksista:

 

1) Kassan jäsenmaksu on 1,4 % ennakonpidätyksen alaisesta palkasta sekä osatyökyvyttömyys- ja osa-aikaeläkkeestä. Jäsenmaksu peritään myös työsuhteen päättyessä maksettavasta lomakorvauksesta ja lomarahasta.

2) Erikoislääkärien perimistä palkkioista korvataan 80 %. Ei koske hammaslääkärin palkkiota.

3) Radiologisista tutkimuksista korvataan 80 %. Radiologisiin tutkimuksiin kuuluvat mm. röntgen-, ultraääni- ja tietokonetomografiatutkimukset.

4) Hautausavustuksen määrä on 1000 euroa.

5) Eroavustuksen määrä on 1200 euroa (kokoaikatyöntekijä) ja osa-aikatyöntekijän eroavustus on osa-aikatyön suhteessa eroavustuksesta.

 

Tarkemmat tiedot kassan säännöissä.

 

Muutokset tulevat voimaan 1.5.2016 lähtien

ABB:n vakuutuskassalla on käytössä sähköinen Iris-asiointipalvelu

Iriksen kautta pääset hakemaan korvauksia helposti, ja hakemusten ja liitteiden lähettäminen on turvallisempaa kuin normaalia sähköpostia käyttäen (hakemusten lähettämistä ei suositella sähköpostitse).

Pääset käyttämään Iristä kun pyydät ensin lupaa liittyä Irikseen. Pyynnön voit lähettää seuraavasti:

  • Mene osoitteeseen https://abb.omasairauskassa.fi
  • Kirjaudu Suomi.fi -palveluun omilla pankkitunnuksillasi
  • Vie omat tietosi ja laita rasti kohtaan ”Annan sairauskassalle luvan perustaa minulle profiilin Iris-asiointipalveluun. Hyväksymällä tämän sairauskassa liittää sinut sähköiseen korvauksenhakupalveluun.”

 

Pyynnön jälkeen kassalle tulee hyväksymispyyntö ja tunnukset avataan. Kun tunnukset on avattu, saat sähköpostiisi viestin Iris-palvelun käyttäjätunnuksen avaamisesta (kannattaa tarkistaa myös roskaposti). Mikäli et saa viestiä vuorokauden aikana (arkipäivinä), voit käydä kokeilemassa Irikseen kirjautumista.

Mikäli olet jo ottanut Iriksen käyttöön