Kassan vakuutusmaksu alenee määräajaksi

ABB:n vakuutuskassan hallitus päätti kokouksessaan 7.9.2021 kassan jäsenmaksun alentamisesta määräajaksi. Jäsenmaksun alentamiseen päädyttiin koska vuodesta 2021 olisi sijoitusten myynnistä johtuen ollut tulossa ylijäämäinen.

 

Jäsenmaksua alennetaan 1,4 %:sta 1,05 %:iin. Alennettu jäsenmaksu on voimassa tuntipalkkaisten osalta palkkakaudet 20/2021 – 1/2022 ja kuukausipalkkaisten osalta ajalla 1.9.2021 – 31.12.2021. Kuntoutustuella tai osatyökyvyttömyyseläkkeellä olevien jäsenmaksu ajalta 1.9.2021 – 31.12.2021 hyvitetään jälkikäteen. Määräajan jälkeen jäsenmaksu on jälleen 1,4 % palkasta.

ABB:n vakuutuskassalla on käytössä sähköinen Iris-asiointipalvelu

Iriksen kautta pääset hakemaan korvauksia helposti, ja hakemusten ja liitteiden lähettäminen on turvallisempaa kuin normaalia sähköpostia käyttäen (hakemusten lähettämistä ei suositella sähköpostitse).

Pääset käyttämään Iristä kun pyydät ensin lupaa liittyä Irikseen. Pyynnön voit lähettää seuraavasti:

  • Mene osoitteeseen https://abb.omasairauskassa.fi
  • Kirjaudu Suomi.fi -palveluun omilla pankkitunnuksillasi
  • Vie omat tietosi ja laita rasti kohtaan ”Annan sairauskassalle luvan perustaa minulle profiilin Iris-asiointipalveluun. Hyväksymällä tämän sairauskassa liittää sinut sähköiseen korvauksenhakupalveluun.”

 

Pyynnön jälkeen kassalle tulee hyväksymispyyntö ja tunnukset avataan. Kun tunnukset on avattu, saat sähköpostiisi viestin Iris-palvelun käyttäjätunnuksen avaamisesta (kannattaa tarkistaa myös roskaposti). Mikäli et saa viestiä vuorokauden aikana (arkipäivinä), voit käydä kokeilemassa Irikseen kirjautumista.

Mikäli olet jo ottanut Iriksen käyttöön