Finanssivalvonta on hyväksynyt vakuutuskassan uudet säännöt voimaan 1.1.2023 alkaen

Sairausvakuutuslaki muuttui 1.1.2023 alkaen siten, että osa sairausvakuutuslain mukaisista korvauksista pieneni tai poistui kokonaan. Suurin osa lääkärin tekemistä toimenpiteistä sekä laboratorio- ja kuvantamistutkimuksista ei enää 1.1.2023 alkaen ole sairausvakuutuslain mukaan korvattavia. Myös fysioterapian, lymfaterapian ja valohoidon korvaukset poistuivat.

 

Sairausvakuutuslain muutosten vuoksi vakuutuskassan tuli hakea sääntöihinsä muutosta Finanssivalvonnasta. Sääntömuutosehdotuksen mukaan ko. tutkimusten ja hoidon korvaamista voitaisiin jatkaa kuten aikaisemminkin.

 

Finanssivalvonta on hyväksynyt sääntömuutosehdotukset voimaan takautuen 1.1.2023 alkaen. 1.1.2023 alkaen annettu tutkimus ja hoito ovat siis korvattavia normaaliin tapaan. Kassan uudet säännöt löytyvät Esittely -sivulta.

ABB:n vakuutuskassalla on käytössä sähköinen Iris-asiointipalvelu

Iriksen kautta pääset hakemaan korvauksia helposti, ja hakemusten ja liitteiden lähettäminen on turvallisempaa kuin normaalia sähköpostia käyttäen (hakemusten lähettämistä ei suositella sähköpostitse).

Pääset käyttämään Iristä kun pyydät ensin lupaa liittyä Irikseen. Pyynnön voit lähettää seuraavasti:

  • Mene osoitteeseen https://abb.omasairauskassa.fi
  • Kirjaudu Suomi.fi -palveluun omilla pankkitunnuksillasi
  • Vie omat tietosi ja laita rasti kohtaan ”Annan sairauskassalle luvan perustaa minulle profiilin Iris-asiointipalveluun. Hyväksymällä tämän sairauskassa liittää sinut sähköiseen korvauksenhakupalveluun.”

 

Pyynnön jälkeen kassalle tulee hyväksymispyyntö ja tunnukset avataan. Kun tunnukset on avattu, saat sähköpostiisi viestin Iris-palvelun käyttäjätunnuksen avaamisesta (kannattaa tarkistaa myös roskaposti). Mikäli et saa viestiä vuorokauden aikana (arkipäivinä), voit käydä kokeilemassa Irikseen kirjautumista.

Mikäli olet jo ottanut Iriksen käyttöön