Viesti

Edustajiston kokous on 19.4.2018 päättänyt seuraavista sääntömuutoksista 1.5.2018 lukien:

1) Lisäetuutena korvataan enintään 3000 e / kalenterivuosi seuraavista lääkärin määräämistä tutkimuksista: laboratoriotutkimukset, patologian alaan kuuluvat tutkimukset (sis. näytteenotto) sekä valohoito (silloin kun se on myös sairausvakuutuslain mukaan korvattavaa).

2) Magneettitutkimuksesta ja muista radiologisista tutkimuksista korvataan korvataan 80 %. Korvauksen enimmäismäärä on 3000 e kalenterivuodessa.

3) Hammashoidon lisäetuutena korvataan enintään 200 e kalenterivuoden aikana annetuista hoidoista.

4) Eroavustus maksetaan myös jäsenelle, joka eroaa kassasta siirtyessään osittain varhennetulle vanhuuseläkkeelle ja jää kokonaan pois työstä.

Tarkemmat tiedot muutoksista kassan säännöissä.

Voit ottaa yhteyttä vakuutuskassaan lähettämällä viestin uuteen sähköpostiosoitteeseemme:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Ota käyttöön ilmainen Netposti ja saat kassan lähettämät korvauskuitit suoraan sähköiseen postilaatikkoosi

Netpostin käyttöönotto on helppoa, ohjeet löytyvät Postin sivuilta www.posti.fi/netposti. Alla ohje Netpostin käyttöönotosta:

1. Mene osoitteeseen www.posti.fi/netposti

2. Valitse " Ota Netposti käyttöön" ja kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksillasi

3. Klikkaa "Ota Netposti käyttöösi"-painiketta ja täytä pyydetyt tiedot

4. Klikkaa "Hyväksyn ehdot ja otan Netpostin käyttöön"

5. Hae lähettäjäluettelosta ABB:n vakuutuskassa ja klikkaa "Tallenna ja jatka"

6. Tarkista yhteystietosi

7. Klikkaa "Aloita Netpostin käyttö"-painiketta. Luo oma käyttäjätunnus ja salasana ensimmäisellä kerralla

8. Valmista! Saat jatkossa korvauskuitit sähköisenä Netpostiin

 

Voit käyttää Netpostia myös mobiilisti lataamalla Posti-mobiilisovelluksen suoraan sovelluskaupasta.

 

Netpostin käyttö on kirjepostia huomattavasti edullisempaa ja kuitit säilyvät sähköisessä muodossa vaivattomasti jopa seitsemän vuotta.

 

Edustajiston kokous on 19.4.2016 päättänyt seuraavista sääntömuutoksista:

1) Kassan jäsenmaksu on 1,4 % ennakonpidätyksen alaisesta palkasta sekä osatyökyvyttömyys- ja osa-aikaeläkkeestä. Jäsenmaksu peritään myös työsuhteen päättyessä maksettavasta lomakorvauksesta ja lomarahasta.

2) Erikoislääkärien perimistä palkkioista korvataan 80 %. Ei koske hammaslääkärin palkkiota.

3) Radiologisista tutkimuksista korvataan 80 %. Radiologisiin tutkimuksiin kuuluvat mm. röntgen-, ultraääni- ja tietokonetomografiatutkimukset.

4) Hautausavustuksen määrä on 1000 euroa.

5) Eroavustuksen määrä on 1200 euroa (kokoaikatyöntekijä) ja osa-aikatyöntekijän eroavustus on osa-aikatyön suhteessa eroavustuksesta.

Tarkemmat tiedot kassan säännöissä.

Muutokset tulevat voimaan 1.5.2016 lähtien

Instrumentarium ja Synsam myöntävät 25 %:n alennuksen silmälaseista ja 20 %:n alennuksen aurinkolaseista. Synsam myöntää edut myös perheenjäsenille.  Kela-korttia näyttämällä voit todistaa jäsenyytesi ja saada alennuksen.

Kaikki ABB:läiset ja heidän perheenjäsenensä saavat Silmäasemalta 25 %:n alennuksen silmälaseista ja 15 %:n alennuksen aurinkolaseista. Alennuksen saa ABB:n henkilökorttia näyttämällä.

Kassalla on suorakorvaussopimus Cityterveys Oy:n ja Helsingin Magneetin kanssa. Magneettitutkimukset ovat näissä huomattavasti edullisempia kuin muilla lääkäriasemilla. Käyttämällä näiden palveluja säästämme sekä jäsenten (omavastuuosuus) että kassan varoja.

1.1.2016 lähtien Suomen hallitus on asettanut sairausvakuutuslain mukaisiin lääkekorvauksiin 50 euron alkuomavastuun. Kela-korvattavista lääkkeistä saa korvausta vasta kun alkuomavastuu on täyttynyt.

Apteekki seuraa alkuomavastuun täyttymistä ja lääkkeistä tulee Kela-korvaus ja kassan lisäkorvaus alkuomavastuun täyttymisen jälkeen.

Muilta osin kassan etuudet säilyvät entisellään, vaikka Suomen hallitus on tehnyt päätöksen pienentää lääkärinpalkkioiden, tutkimusten ja hammashoidon Kela-korvausosuutta. Näiden osalta kassan maksama lisäosuus kasvaa.

 

 

Hammaslääkäriasemalla käydessä on tärkeää muistaa aina maksaa koko lasku  (ilman Kela-osuuden vähennystä) ja hakea sen jälkeen korvausta vakuutuskassalta.

Asialla on kassalle taloudellista merkitystä. Kela maksaa hallintokulukorvausta jokaisesta käsittelemästämme korvaustapauksesta ja nämä lääkäriasemalla vähennetyt Kela-osuudet vähentävät kassalle tulevaa selvää rahaa.

Vakuutuskassa korvaa yhden jäsenyysvuoden jälkeen yksien silmälasien ostosta aiheutuneet kustannukset enintään 300 euron enimmäismäärään saakka.  Korvaus voi siis olla pienempi kuin 300 euroa, jos silmälasien ostokustannukset ovat olleet pienemmät kuin 300 euroa.

Korvauksen edellytyksenä on, että silmälasien linssit on hiottu optisesti näkökykyä korjaaviksi.  Kassa korvaa vain silmälasit, ei aurinkolaseja.

Silmälasit korvataan 1.6.2013 tapahtuneen sääntömuutoksen jälkeen joka kolmas kalenterivuosi.  Tarkastelujakso on kalenterivuosi, ei silmälasien ostopäivämäärä.

 

Alakategoriat